Ekonomi

Çin botları ABD’li siyasetçileri etkileme operasyonunda hedef alıyor

Microsoft (NASDAQ:MSFT)’un yakın zamanda yaptığı bir açıklamada, Çin’in bir etkileme operasyonunun ABD’deki alt düzey seçimleri ve Florida Senatörü Marco Rubio dahil olmak üzere birkaç Cumhuriyetçi yasa koyucuyu hedef aldığı ortaya çıktı. Taizi Flood olarak bilinen grup tarafından kontrol edilen bir bot ağı tarafından yürütülen sosyal medya kampanyası, Alabama, Texas ve Tennessee’deki seçmenleri etkilemeye çalışırken aynı zamanda bazı siyasetçilere karşı iftira atmayı amaçlıyor.

Microsoft tarafından tespit edilen operasyon, sahte hesaplar kullanarak Alabama Temsilcisi Barry Moore, Texas Temsilcisi Michael McCaul, Tennessee Senatörü Marsha Blackburn ve Senatör Rubio hakkında küçük düşürücü bilgiler yaymak suretiyle alt düzey seçimlere müdahale etmeyi hedefliyor. Bu yasa koyucular, Çin hükümet politikalarını geçmişte eleştirmeleri nedeniyle hedef alınmış durumda.

Araştırmaya göre, botlar antisemitik mesajlar yaymak, yolsuzluk suçlamalarını artırmak ve muhalif adayları desteklemek için çalışıyor. Örneğin, botlar Moore’u İsrail’e verdiği destek nedeniyle eleştirmiş ve antisemitik bir dil kullanmış. Ayrıca Rubio’nun bir finansal yolsuzluk planına karıştığını iddia etmiş ve Blackburn’ün seçim rakibini desteklerken onu ilaç şirketlerinden para almakla suçlamış. Botlar tarafından yayılan anlatılara göre McCaul içeriden bilgi ticaretine karışmış.

Bu çabalara rağmen, Microsoft araştırmacıları etkileme kampanyasının önemli düzeyde bir etkileşime yol açmadığını belirtti ve sosyal medya gönderilerini kaç Amerikalının görmüş olabileceğine dair herhangi bir metrik sunulmadı.

Moore’un sözcüsü Madison Green, kampanyadan haberdar olduklarını doğruladı. Moore şu açıklamayı yaptı: “ÇKP’nin antisemitik olduğunu biliyoruz, bu yüzden hayatımızdaki en önemli seçimden önce bölünme yaratmaya çalışmak için beni ve İsrail’i destekleyen diğer siyasetçileri hedef almaları şaşırtıcı değil.” Moore ayrıca Çin’in küresel demokrasiyi baltalamak için siber yetenekler de dahil olmak üzere çeşitli taktikler kullanmaya istekli olduğunu vurguladı.

Raporda adı geçen yasa koyucular, 2028’e kadar yeniden seçim için aday olmayacak olan Rubio dışında, şu anda yeniden seçim için yarışıyor. Diğer yasa koyucuların sözcüleri ve seçimlerin yabancı etkilerden korunmasını denetleyen Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Bürosu, konuyla ilgili henüz acil bir yorum yapmadı.

Reuters bu makaleye katkıda bulundu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ergeneajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu